Vállalkozói hitellel:

Eszközt vagy ingatlanokat lízingelhet!
Rullírozó folyószámla hitelhez juthat!
Nagy összegű beruházásba kezdhet!
Beindíthatja vállalkozása fejlődését!
Forgóeszközt, készletet vásárolhat!


Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

Tel: +36 70 623 0007

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

MEGTAKARÍTÁSI-BEFEKTETÉSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Vállalkozói hitel 2014

Utolsó frissítés: 2014-05-22

CÉG ADATOK:


HITELCÉL:


FEDEZET:


Személyes Adatok

vállalkozói hitelSzüksége van vállakozói hitelre?Vállalkozói hitel kalkulátor 2014Az igényelhető vállalkozói és vállalati hitelekről általábanProjekthitelBeruházási- és fejlesztési hitelSzabad felhasználású vállalkozói hitelVállalati lízingForgóeszköz hitelVállalati folyószámlahitelSzéchenyi kártyaKaphat-e a cégem vállalkozói hitelt?Mekkora összegű vállalkozói hitelt vehetek fel maximálisan?Melyek a kizáró tényezők vállalkozói hitel igénylésekor?

Szüksége van vállalkozói hitelre?  

vállalkozói hitel tipp

HITEL ELŐSZŰRÉS!

Kérje díjmentes ajánlatunkat vállalkozói hitelre és mi nem csak a megfelelő íteltípust és bankot segítünk ingyen kiválasztani cégének, de azt is megmondjuk, hogy vállalkozása mennyi hitelre jogosult!

Minden cég vagy vállalkozás életében előbb vagy utóbb eljön az az időpont amikor a további fejlődés már nem valósítható meg hitelfelvétel nélkül.

Magyarországon a cégek legnagyobb része forráshiánnyal küzd, ráadásul a nemfizetések és a körbetartozások miatt is súlyos kintlévőségek adódhatnak.

Ezen kívül nagyobb projektek finanszírozásához, a forgóeszközállomány folyamatos biztosításához, vagy az átmeneti forráshiányos időszakok finanszírozásához egyaránt igénybe vehetünk vállalkozói hiteleket.

Amennyiben vállalkozásunk legalább 1 lezárt üzleti évvel és nyereséges működéssel rendelkezik, elindulhatunk valamelyik vállalkozói hitel igénylésén.

Vállalkozói Hitel KALKULÁTOR 2014

A vállalkozói hitel kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja leendő vállalkozói hitelének várható törlesztőrészletét és ugyanitt néhány kattintással díjmentesen kérheti ajánlatunkat is! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére és segítséget nyújtanak a lekgedvezőbb vállalkozói hitel kiválasztásában.

A vállalkozói hitelekről általában!

vállalkozói hitelA vállalkozói hiteleknek több fajtájuk is van, aszerint, hogy a céges kölcsönt milyen célra és időtávra szeretnénk igénybe venni. Általánosságban elmondható, hogy a hosszabb távú és a fedezet mellett nyújtott hitelek alacsonyabb, míg a rövidtávú és fedezet nélküli hitelek magasabb kamattal érhetők el. A bankok a hitelbírálatkor a vállalat teljes pénzügyi helyzetét kielemzik, a kockázatelemzés és a hitelbírálat itt jóval összetettebb és időigényesebb mint a lakossági hitelek esetében. A kamatokat és a feltételeket illetően viszont azt lehet mondani, hogy a szabadság és a testreszabhatóság a kiemelkedőbb mint a magánszemélyeknek nyújtott hiteleknél.

A hitelbírálat során a tulajdonosok más cégben való érdekelségeit is megvizsgálják, valamint a hitelezési múltjaiknak is utánanéznek. BAR lista és a múltban rosszul fizetett hitelek negatív eredménnyel lehetnek a hitelbírálatra, valamint a döntéshozók szubjektív szempontjai és megítélései is befolyással lehetnek a hiteldöntésre. Az aktív tartozás minden esetben egyértelmű elutasítási okot jelent, amely kiterjedhet magára a cégre, de ugyanúgy a tulajdonosokra is!

Sok esetben a vállalkozói hitel törlesztői vagy azoknak egy része költségként erlszámolható, illetve az igénylés sem csak forint alapon hanem devizában is megtörténhet!

projekthitel

A projekthitel olyan vállalkozói hitel, amely a struktúrálisan elkülönülő valamint önálló projektként definiálható, hosszabb távú és összetett munkafolyamatok finanszírozását segítő hitel. A projekthitelek sajátossága, hogy a hitelbírálatkor elsősorban nem a vállalat hitelképessége, hanem a projekt majdani megtérülése, illetve profit termelő képessége az elsődleges szempont a bankoknak. Az elvárt önerő általában 20-30% között mozog, a futamidő pedig jellemzően 1-től 8 évig terjedhet. Projekt hitel esetén lehetőség van türelmi idő beiktatására is, illetve a törlesztés történhet akár negyedévente is, vagy egyedi elbírálási ütemezés szerint.

Mivel a projekt fizikailag, pénzügyileg és jogilag leválasztható az anyavállalattól, ezért mindig önálló projektcég keretein belül valósul meg valamint bevétel-, költség- és terv analízis elkészítésére is szükség van hozzá. Sok esetben nincsenek standard kamatok és díjak, hanem ezek a vállalkozói hitel bírálat során teljesen egyedileg kerülnek megállapításra. Projekthitel igényléséhez bizonyos összegű éves árbevétel (általában 50 millió forint) szükséges, valamint a vállalatnak legalább 2 lezárt adóévvel kell rendelkeznie.

A projekthitel bírálathoz szükség van egy pontosan kidolgozott üzleti- és cash-flow tervre, a finanszírozási igény precíz alátámasztására, valamint a tulajdonosok adataira és pénzügyi mutatóira. Ezt követően a bank egy ún. indikatív előzetes ajánlatot dolgoz ki a vállalat számára, amely elfogadása esetén a bank döntéshozó testülete elé kerül és végleges szerződés lesz belőle. Aszerződés aláírását és a folyósítást követően a cég folyamatos monitoringot végez, azaz rendszeresen vizsgálja a vállalat eredményeit és a vállalkozói hitel törlesztését.

beruházási- és fejlesztési hitel

A breuházási- és fejlesztési hitel általában magas összegű és futamidejű vállalkozói hitel, amely hosszú távon megtérülő fejlesztések és beruházások megvalósításához nyújt segítséget. A vállakozói hitel bírálatkor a társaság múltja, valamint a beruházás vagy fejlesztés eredményessége kerül kivizsgálásra, valamint minden esetben szükséges egy korrektül kidolgozott és mindnere kiterjedő üzleti terv. Az elvárt önerő általában 20-30% a futamidő pedig 1-20 évig terjedhet.

A beruházási hitel célja lehet új és használt gépek, berendezések, egyéb tárgyieszköz-beszerzése és egyéb beruházások finanszírozása, illetve meglévő, vagy bérelt infrastruktúra bővítésére és/vagy fejlesztése, továbbá a tevékenység bővítéséhez szükséges forgóeszközök és/vagy szolgáltatások beszerzése.

Az új Magyarország hitelprogram keretében több banknál is lehetőség van kamattámogatott beruházási hitel igénybevételére, ingyenes előtörlesztéssel és további kedvezményekkel!

szabad felhasználású vállalkozói hitel

vállalkozói hitel

A szabad felhasználású vállalkozói hitel egy olyan ingatlanfedezetű hitelkonstrukció, amely esetében a bank nem vizsgálja a felhasználás célját, valamint amely nem csak a kifogástalan múltú és pénzügyi mutatójú vállalkozásoknak lett kitalálva.

Nem szükséges ezért üzleti terv benyújtása, továbbá az sem jelent akadályt, ha a vállalkozás még nem rendelkezik 1 lezárt adóévvel, ezért kezdő vállalkozások tőkeszükségletének biztosítására is kitűnő megoldás lehet.

A kis- és közép vállalkozások gazdasági szerepét mind a kormány mind pedig az állam elismeri és ezáltal tevékenységüket különböző állami támogatásokkal is ösztönzi.
A lakossági hitelekhez hasonlóan a felvehető hitelösszeg maximum az ingatlanfedezet 50 - 70%-áig terjedhet, valamint csak forint alapon igényelhető. A futamidő 1-15 évig terjedhet a kamatok és díjak pedig egyedileg kerülnek megállapításra. A törlesztés a szabad felhasználású vállalalkozói hitel esetében is történhet havonta vagy negyedévente, illetve bizonyos esetekben lehetőség van egyéni törlesztési ütem meghatározására is.

vállalati lízing

Amennyiben a vállalat nem szeretné megszerezni a tuajdonjogot, csak kölcsönözni tartósan használni, bérelni akar, a költségek elszámolhatósága miatt a lízing kedvezőbb megoldás lehet a vállalkozói hitellel szemben. Lízingelhető ingatlan, gépjármű, munkagép, munkaeszköz, ipari termelőberendezés, állvány, polcrendszer, orvosi műszer és még sok más önálló értékkel rendelkező eszköz.

A vállalati lízing lényege, hogy a hitellel ellentétben a tulajdonjogot nem szerzi meg a lízingbevevő, a lízingdíjat csak az adott eszköz / ingatlan használatáért fizeti. A könyvelésben azonban a lízingtárgy szerepeltethető, ezért a lízingdíj költségként elszámolható. A céges lízing lehet nyílt végű, ebben az esetben a futamidő végén a tulajdonjog bárki által megszerezhető, valamint zárt végű, ilyenkor pedig a lízingbevevőre száll a tulajdonjog.

A visszlízing segítségével a vállalkozások tehermentes eszközeik, ingatlanjaik lízingbe adásával havi bevételre tehetnek szert. Alízing futamideje általában 1-15 év, valamint igényelhető forint és euró alapon egyaránt.

A lízing további előnye a vállalkozói hitellel szemben a testreszabhatóság,mert egyedi elbírálás és egyedi feltételek jellemzik amely így jobban ileszkehet a vállalat működéséhez.

forgóeszköz hitel

Amennyiben vállalkozásában a bevételek nem fedezik a kiadásait, vagy egy éven belüli finanszírozási igénye adódik a forgóeszközhitel a megfelelő vállalkozói hitel cége számára. A forgóeszközhitel egy rövid lejáratú vállalkozói hitel, amely igényelhető rullirozó (visszatöltés esetén újra felvehető) jelleggel is. Igényelhető forintban, euróban és dollárban is, a futamidő pedig 1 hónaptól 3 évig terjedhet. Aforgóeszköz hitelhez sem fedezetet sem pedig üzleti terv elkészítését nem kell biztosítani és bizonyos esetekben türelmi idő is beiktatható. Felhasználható ÁFA fizetésre, szezonális kiadásokra, a vevők fizetési késedelméből adódó problémákra valamint készlet- vagy forrásnövelés problémájának megoldására.

vállkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámla hitel egy éven belüli fedezet nélküli hitel, amely rullírozó jellegű azaz a visszafizetés után újra felvehető. Akamatot csak a felvett rész után kell megfizetni a fel nem vett összegre rendelkezésre tartási jutalékot számít fel a bank. Alegnagyobb rugalmasságot kínáló híteltípus, ugyanis bármire szabadon elkölthető és az egyenlege bármikor lehívható. A

Forgóeszköz hitelhez hasonlóan átmeneti likviditási problémák finanszírozására szolgál, egyenlege akár negatív is lehet. Igény szerint a bankszámlára érkező jóváírások azonnal csökkenthetik a tőketartozást, az esetlegesen fellépő fedezethiányokat pedig a hitelkeret automatikusan kiszolgálhatja. A vállalkozói folyószámlahitelek maximális mértékét általában a vállalkozás éves árbevételéhez és / vagy a folyószámla forgalmához igazítva állapítják meg a bankok.

széchenyi kártya

vállalkozói hitel

A Széchenyi kártya egy államilag támogatott nagyon kedvező hitellehetőség vállalkozásoknak, amely az utóbbi hónapokban a hitelképes és valóban hiteles vállakozások jelképévé vált. Igénylésének feltétele a legalább 1 éve lezárt pozitív adóév, valamint az üzletszabályzatban rögzített feltételeknek való megfelelés. A felvehető hitelösszeg 500 ezer forinttól 25 millió forintig terjedhet, a hitelkeret módosítására pedig a futamidő alatt islehetőség van.

A Széchenyi kártya által nyújtott vállalkozói hitel futamideje 1év, amely kérelem alapján még 1 évvel meghosszabbítható és a lejárat utám természetesen ismét megújítható. A törlesztés a futamidő alatt bármikor törleszthető, a kamatok és a díjak fizetése azonban negyedévente esedékes.

A kártyának vannak kezdeti költségei is, amely egy 5 millió forintos hitelösszeg esetén krülbelül 100 ezer forint. A vállalkozói hitel éves kamata 10% körül mozog, amely tartalmazza az állami támogatást és amelyett a felvett összegre kell fizetni. A fel nem vett összegre fizetendő rendelkezésre tartási jutalék pedig kb.: 3%. A pontos kamatok minden esetben a hitelbírálat során kerülnek meghatározásra. A hozzá adott bankkártyával a Széchenyi hitel kényelmesen használható vásárlásra, készpénz felvételre és utalásra is. A vállalkozói hitel igényléskor a szükséges adatok megadása után először egy nagyjábóli hitelösszeg meghatározás és előminősítés történik, a céggel kapcsolatos dokumentumok benyújtása után pedig megállapításra kerül a tényleges hitelösszeg és a kamatok is.

kaphat-e a cégem vállalkozói hitelt?

Az, hogy a vállalkozása hitelképes-e az adott banknál rengeteg feltétel befolyásolhatja. A legtöbb (de nem minden) esetben szükséges 1 vagy 2 lezárt pozitív adóév, a tulajdonosok kezességvállalása és a rendezett hitelmúlt, mert a fennálló ki nem fizetett tartozásokat egyetlen bank sem szereti. A vállalkozói hítel bírálat minden esetben a bank szakemberei által történik amelyett a legtöbbször egy előminősítés előz meg. Amennyiben kíváncsi arra, hogy vállalkozása hitelképes-e egyetlen kattintással kérheti díjmentes ajánlatunkat!

mekkora összegű vállalkozói hitelt vehetek fel maximálisan?

A maximálisan felvehető vállalati hitelösszeget a legtöbb esetben a cég vagy vállalkozás éves árbevétele vagy folyószámla forgalma határozza meg, fedezetes hitelek esetén pedig a fedezet bank szerinti értéke. Az előminősítés során általában meghatározható egy hozzávetőleges limitösszeg, azonban a tényleges maximum a végleges hitelbírálatkor derül ki.

melyek a kizáró tényezők vállalkozói hitelnél?

Vállalkozói hitelek esetében is hasonlóak az azonnali elutasítási okok mint a magánszemélyekhez kapcsolódó hitelezésnél. Aktív fennálló tartozás, a kezesek BAR listás állapota, a negatív mérleg, a cég kedvezőtlen mutatói, a túl gyakori tulajdonosváltás, illetve a fegyelmezetlen vagy negatív fizetési múlt mind mind okozhatják az ügylet azonnali meghiúsulását.

Széchenyi kártya? NHP 2,5%-os növekedési hitel? Beruházási- vagy projekthitel? Céges ingatlanhitel vagy lízing? Díjmentesen segítünk Önnek kiválasztani a megfelelőt és a hitelügyintézést is profikra bízhatja! Töltse ki rövid ajánlatkérőnket, mi pedig 1 munkanapon belül jelentkezünk!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

A vállalkozói hitelek fajtái

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Nézzük meg röviden, hogyha 2012-ben egy vállalkozásnak forrásigénye támad, akkor pontosan milyen lehetőségek közül is választhat.


Hozzászólás (3)

A vállalkozói hitelek feltételei

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Mielőtt vállalkozói hitelt igényelnénk fontos, hogy tiszában legyünk azokkal az alapvető banki feltételekkel, amelyek a hazai kereskedelmi bankokra általánosságban jellemzőek.


Hozzászólás (0)

Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

A vállalkozói hitelek speciális formája az ingatlanvásárlási hitel, amelyre akár 4 féle konstrukció keretében is van lehetőségünk!


Hozzászólás (3)

Vállalkozói hitelkalkulátor

Utolsó módosítás: 2011.09.20.

Vállalkozói hitelkalkulátorunk, akkor lesz az Ön segítségére ha cége forrásigényét vállalati hitelből szeretné kielégíteni! A tervezett hitelösszeg és futamidő megadása után a céges hitelkalkulátor kiszámolja Önnek a várható törlesztőt, valamint a hozzá tartozó kamatokat is! A kapott adatok természetesen hitelfajtától és a vállalat pénzügyi adataitól függően változhatnak, ezért a számok kizárólag tájékoztató jellegűek, összehasonlítás alapját nem szolgálhatják! A pontos kondíciókért és lehetőségekért kérje díjmentes ajánlatunkat és kollégáink 1 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!


Hozzászólás (4)