Vállalkozói hitellel:

Eszközt vagy ingatlanokat lízingelhet.
Rullírozó folyószámla hitelhez juthat.
Nagy összegű beruházásba kezdhet.
Beindíthatja vállalkozása fejlődését.
Forgóeszközt, készletet vásárolhat.


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Vállalkozói hitel 2018

Utolsó frissítés: 2017-11-23

vállalkozói hitelSzüksége van vállakozói hitelre?Vállalkozói hitel kalkulátor 2018Az igényelhető vállalkozói és vállalati hitelekről általábanPályázatokBeruházási- és fejlesztési hitelSzabad felhasználású vállalkozói hitelVállalati lízingForgóeszköz hitelVállalati folyószámlahitelSzéchenyi kártyaKaphat-e a cégem vállalkozói hitelt?Mekkora összegű vállalkozói hitelt vehetek fel maximálisan?Melyek a kizáró tényezők vállalkozói hitel igénylésekor?

 

Szüksége van vállalkozói hitelre?  

vállalkozói hitel tipp

HITEL ELŐSZŰRÉS!

A vállalkozói hiteleknél a legfontosabb, hogy vállalkozása hitelképes-e, ezért minden esetben végeztessen előszűrést egy független hiteltanácsadóval!

Beruházás finanszírozásához, a forgóeszköz hitel célokra, vagy az átmeneti likviditási probléma finanszírozásához egyaránt igénybe vehetünk vállalkozói hiteleket.

Jó tudni, hogy rendkívűl különböző ma a hazai bankok hitelezési politikája.
Bankonként eltérő számlaforgalmi elvárást, pénzügyi mutatókat, fedezeti mutatókat határoznak meg. Ezért előfordulhat, hogy egy vállalkozásunk a saját bankunknál “nem hitelképes”, miközben a jól kiválasztott másik bank sikerrel finanszírozza a céget.

Amennyiben vállalkozásunk legalább 1, de 2 inkább lezárt üzleti évvel és értékelhető számlaforgalommal rendelkezik, az eredménye pozitív és nem tartozik a NAV felé, úgy elindulhatunk vállalkozói hitel igénylésével.

Kezdő vállalkozás csak néhány pénzintézetnél és jellemzően ingatlanfedezet mellett kaphat hitelt.

A vállalkozói hitelekről általában!

vállalkozói hitel

A vállalkozói hiteleknek számos típusa elérhető, attól függően, hogy milyen célra és időtávra szeretnénk igénybe venni. Általánosságban elmondható, hogy a hosszabb távú és a fedezet mellett nyújtott hitelek alacsonyabb, míg a rövidtávú és fedezet nélküli hitelek magasabb kondícióval érhetők el.

A banki hitelbírálat jellemzően két lépcsős:

 1. A banki előminősítés során általában meghatározható egy hozzávetőleges limitösszeg és kondíciós feltétel. Ez néhány nap alatt elkészül és célszerű több banktól is bekérnünk.
 2. A bankválasztást követi a teljeskörű hitelkérelmi dokumentáció benyújtása. A tényleges hitelösszeg a végleges, központi hitelbírálat során kerül meghatározásra. Egy átlagos vállalkozói hitelkérelem átfutási ideje 4-8 hét.

A sikeres hitelfelvételhez legalább 1, de inkább 2 lezárt pénzügyi év, pozitív eredmény és számlaforgalom, valamint NAV0 igazolás szükséges.

 

 


 

pályázatok

Indulnak az ÚJ pályázatok Mikro-, Kis- és Középvállalkozások fejlesztésére. A további pályázati kiírások megjelenésére érdemes felkészülni!

A vállalkozás pénzügyi rendbetételén túl egy jól átgondolt tervezési dokumentáció is szükséges. A kkv pályázatok többségéhez megfelelő – jellemzően ingatlan - biztosíték nyújtását is előírják a szabályok, így ezzel is előre számolni kell.. 

beruházási- és fejlesztési hitel

Hosszú távú finanszírozási megoldás telephelyvásárláshoz, vállalkozása növekedéséhez szükséges beruházás megvalósításához, valamint a vállalkozás működéséhez szükséges gépek, berendezések megvásárlásához. Beruházási hitellel ütemezett törlesztésű kölcsönhöz juthat, akár 10 éves futamidővel.

Önnek ajánljuk, ha

 • vállalkozása növelését, tevékenysége bővítését tervezi,
 • új telephely létesítését vagy meglévő telephely fejlesztését, felújítását, korszerűsítését, bővítését tervezi,
 • bővíteni, korszerűsíteni kívánja gépparkját, berendezéseit, eszközeit,
 • más banknál fennálló hiteleinek kiváltására keres kedvező megoldást.

Népszerűek jelenleg az államilag támogatott hitelek, mint az MNB 2,5%-os Növekedési hitel, a Széchenyi Beruházási hitel, valamint a közép-magyarországon kívüli beruházásnál az Új Széchenyi Beruházási hitel. A bankok saját forrású beruházási hitelei is jó megoldást kínálnak. 

szabad felhasználású vállalkozói hitel

vállalkozói hitel

 • ingatlanfedezet mellett biztosít széles körű felhasználási lehetőséget és ennek köszönhetően a bank nem vizsgálja a hitel célját és a felhasználás módját
 • hitelhez juthatnak azon vállalkozások is, melyek gazdálkodásuk, pénzügyi helyzetük megítélése alapján nem minősülnének hitelképesnek
 • a hitelkérelem gyors és egyszerű, viszont nem ez a legkedvezőbb kondíciójú hitel
 • nem szükséges üzleti terv benyújtása, továbbá
 • az sem jelent akadályt, ha a vállalkozás még nem rendelkezik 1 lezárt adóévvel.

A hitel fedezete a vállalkozás, vagy más vállalkozás vagy magánszemély tulajdonában lévő ingatlan, de akár a megvásárolandó ingatlan is lehet.

Drágább hitelek kiváltására is ajánljuk.

Kezdő vállalkozásokis igényelhetik.Számukra a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének 30%-áig és maximum 10millió Ft összegben elérhető.

 

vállalati lízing

A lízing olyan középtávú finanszírozási termék, amellyel könnyedén megvalósíthatóak a tervezett eszközbeszerzések.
Főbb lízing típusok:

 • Nyíltvégű pénzügyi lízing

A futamidő végén a Lízingbevevő eldöntheti, hogy él elővásárlási jogával és a szerződésben rögzített maradványérték megfizetésével megszerzi a lízingtárgy tulajdonjogát, vagy él a vevőkijelölési jogával és harmadik fél részére kerül maradványértéken közvetlenül értékesítésre a lízingtárgy, vagy visszaadja az eszközt a lízingbeadónak.

 • Zártvégű pénzügyi lízing

A futamidő végén a Lízingbevevő az utolsó lízingdíj megfizetésével automatikusan megszerzi a lízingtárgy tulajdonjogát.

 • Operatív lízing

Ezzel a típusú lízingszolgáltatással a tervezett eszközbeszerzések mérlegen kívüli tételként valósíthatóak meg. 

forgóeszköz hitel

Nem pusztán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt kifejezetten forgóeszközök (alapanyagok, árukészletek) finanszírozására alkalmas. Eseti vagy rulirozó hitelként is igényelhető.

Forgóeszköz hitel államilag támogatott, MNB 2,5%-os növekedési hitel, vagy Szechenyi forgóeszközhitel konstrukcióban is elérhető. . 

vállkozói folyószámlahitel

Gyors és egyszerű megoldás, mellyel a cége átmeneti likviditási problémáit hidalhatja át. Rugalmas, szabadon felhasználható, és automatikusan feltöltődő.

A fedezet a vállalkozás számlaforgalma, készfizető kezességre vagy tárgyi fedezetre nincs szükség.

A vállalkozói folyószámlahitelek maximális mértékét általában a vállalkozás éves árbevételéhez és / vagy a folyószámla forgalmához igazítva határozzák meg a bankok. Mértéke általában az előző éves nettó árbevétel 15-25%-áig 

széchenyi kártya

vállalkozói hitel

A Széchenyi kártya kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díj-támogatásban részesített hitelkonstrukció, amely a legkedvezőbb lehetőség vállalkozása átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására.

Azért érdemes a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt igényelnie, mert

 • kedvező kamatozású vállalkozói folyószámlahitel az állami kamattámogatásnak köszönhetően,
 • szabadon felhasználhatja bármilyen - a vállalkozás érdekében felmerülő - kiadásra, például vásárlásra, készpénzfelvételre, átutalásra,
 • már 500 000 forinttól igényelheti a Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt, összege akár a 25 millió forintot is elérheti,
 • a hitelkeret összege egy évig változatlan, majd a felülvizsgálatot követően, pozitív hitelbírálati döntés esetén - újabb szerződéskötés nélkül - további egy évre meghosszabbítható,
 • a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel igénybevételéhez nem szükséges tárgyi fedezet,
 • gyors és egyszerűsített hitelbírálattal igényelhető
 • a Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel kapcsolatos költségek a vállalkozásban elszámolhatóak,

 

kaphat-e a cégem vállalkozói hitelt?

Az, hogy a vállalkozása hitelképes-e a általánosan a vállalkozása gazdálkodása, pénzügyi helyzete, a tulajdonosok minősítése és a fedezetek összértéke határozza meg. A sikeres hitelfelvételhez legalább 1, de inkább 2 lezárt pénzügyi év és számlaforgalom szükséges. Alaposan kidolgozott üzleti koncepcióval, üzleti tervvel, szakmai tapasztalattal, önerővel és a hitel mögé felajánlható fedezettel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy beruházási hitelt kaphassunk. 

mekkora összegű vállalkozói hitelt vehetek fel maximálisan?

Általánosan attól függ, hogy milyen az igényelt hitel típusa, az adott vállalkozás gazdálkodásának és pénzügyi helyzetének banki minősítése, valamint a felajánlott fedezetek összértéke.
Tehát az elérhető hitelösszeg számos tényezőtől függ, de íme néhány  általánosan használható irányelv;

 • fedezetlen hitelt: az előző éves nettó árbevétel vagy a számlaforgalom ~15-25%-áig finanszíroznak a bankok. Fedezetlen hitel csak 2 lezárt pénzügyi év után igényelhető sikeresen.
 • fedezet mellett: az előző éves nettó árbevétel max. 40-50%-a és az ingatlanfedezet forgalmi értékének ~40-70%-a közül a kissebb,de csak ha nincs egyéb fennálló hitel tartozásunk. A pénzintézetek által elfogadott fedezet összértéke függ annak típusától, területi besorolásától és a piaci értékétől is.

melyek a kizáró tényezők vállalkozói hitelnél?

 • A negatív mérleg szerinti eredményt, az árbevétel váratlan nagyarányú csökkenését egyik évről a másikra nem díjazzák a bankok, miként azt sem, ha a társaság saját tőkéje negatívba fordul.
 • Köztartozások: a sikeres hitelfelvétel alapja, hogy nem tartozhatunk a NAV, az önkormányzat vagy egyéb szervezetek felé. A meglévő tartozások rendezését, akár részletfizetéssel kezdjük meg időben. Az Adóhatóság által engedélyezett fizetési halasztást vagy részletfizetési megállapodást elfogadják a bankok (igaz, ez is rossz pont a hitelbírálatnál). 
 • Csőd-, felszámolás, végelszámolási eljárás – hitelfelvételnél KIZÁRÓ OK, sürgősen rendezendő.
 • A hitelbírálat során a tulajdonosok más cégben való érdekeltségeit, kapcsolt vállalkozásait és vállalkozói, valamint magánszemélyi hitelfizetési múltját is vizsgálják.
 • Ha 51%-ot meghaladó tulajdonosi változás történik egy cégben, akkor azzal kell számolnunk, hogy a változást követő 6-12 hónapot várnunk kell a hitelfelvétellel. Ez idő alatt nem finanszíroznak a bankok. Megvárják, hogy milyen lesz a gazdálkodás az új tulajdonos működése alatt.   
Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

A vállalkozói hitelek fajtái

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Nézzük meg röviden, hogyha 2012-ben egy vállalkozásnak forrásigénye támad, akkor pontosan milyen lehetőségek közül is választhat.


Hozzászólás (3)

A vállalkozói hitelek feltételei

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Mielőtt vállalkozói hitelt igényelnénk fontos, hogy tiszában legyünk azokkal az alapvető banki feltételekkel, amelyek a hazai kereskedelmi bankokra általánosságban jellemzőek.


Hozzászólás (0)

Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

A vállalkozói hitelek speciális formája az ingatlanvásárlási hitel, amelyre akár 4 féle konstrukció keretében is van lehetőségünk!


Hozzászólás (3)

Vállalkozói hitelkalkulátor

Utolsó módosítás: 2011.09.20.

Vállalkozói hitelkalkulátorunk, akkor lesz az Ön segítségére ha cége forrásigényét vállalati hitelből szeretné kielégíteni! A tervezett hitelösszeg és futamidő megadása után a céges hitelkalkulátor kiszámolja Önnek a várható törlesztőt, valamint a hozzá tartozó kamatokat is! A kapott adatok természetesen hitelfajtától és a vállalat pénzügyi adataitól függően változhatnak, ezért a számok kizárólag tájékoztató jellegűek, összehasonlítás alapját nem szolgálhatják! A pontos kondíciókért és lehetőségekért kérje díjmentes ajánlatunkat és kollégáink 1 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot!


Hozzászólás (4)