Vállalkozói hitellel:

Eszközt vagy ingatlanokat lízingelhet.
Rullírozó folyószámla hitelhez juthat.
Nagy összegű beruházásba kezdhet.
Beindíthatja vállalkozása fejlődését.
Forgóeszközt, készletet vásárolhat.


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A vállalkozói hitelek feltételei

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Amennyiben Ön vállalkozó vagy cégvezető és a jövőben hitel felvételét, tervezi akkor jó, ha tisztában van néhány alapvető dologgal a vállalkozói hitelekkel kapcsolatban. A magyar bankok ugyanis 2012-ben már kétszer is megnézik, hogy kinek adnak hitelt így egy megfelelően összeállított hitelkérelmen nagyon sok múlhat. Természetesen azonban ennél fontosabb, hogy a banki feltételeknek maradéktalanul megfeleljünk, amelyekről ebben a cikkben vállalkozói hiteltípustól függetlenül, általánosan próbálunk egy mindenre kiterjedő de tömör tájékoztatást adni.

A bankok a „tiszta” cégeket szeretik

A tisztaság ebben az esetben több dologra is utal, úgy, mint a rendezett jogi háttérre, a korrekt adózásra és természetesen a nyereséges működésre, azaz a pozitív mérlegre is. Magyarul, ha nincs titkolnivalónk és a szabályok szerint játszunk, akkor az első körben ez már egy jó pontot jelent mindegyik hazai bank esetében. A lakossági hitelekkel ellentétben ugyanis a vállalati hitelbírálat sokkal összetettebb és szigorúbb folyamat, amely során a teljes cég vagy vállalkozás precíz átvilágításra kerül.

Adózás és kintlévőségek

A legtöbb vállalkozói hitel előfeltétele, hogy vállalkozásunk egy, de inkább kettő lezárt adóévvel rendelkezzen, és a pozitív eredmény nagyon sok esetben banki elvárás. Egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok esetében szintén átvilágításra kerülnek a kintlévőségeink és meglévő hiteleink, így a pozitív minősítés feltétele, hogy ezeket késedelem nélkül fizessük. Általánosságban pedig elmondható, hogy egy cégben minél kisebb az idegen tőke arány, a bankok annál „szívesebben” fogják azt hitelezni.

A cég múltja

A vállalati hitelbírálat során vállalkozásunk múltbéli tevékenységét és teljesítményét vizsgálják meg első körben a bankok, azaz hogy azt, amit csinálunk pontosan mióta és milyen hatásfokkal műveljük. Ebbe beletartoznak a vevők, az esetleges szállítók és partnerek köre is, valamint a céggel szembeni általános piaci megítélés számszerűsített formában és sok esetben sajnos szubjektív banki szemmel is.

A cég jelenje és jövője

A céges múltunk átvilágítása után következik a jelen és a jövő megvizsgálása, amely a tevékenységi ágazatunkban elfoglalt piaci helyünket, részesedésünket és létjogosultságunkat kívánja pontosan körülírhatóvá tenni a bank számára. Mivel az adott vállalkozói hitelt akár több éven keresztül fizetünk kell a bank felé, a pénzügyi mutatóknak is arra kell utalniuk, hogy ez gond nélkül menni fog. Ezt sok esetben egy reális üzleti tervvel is alá kell támasztani, de van, hogy a növekedésünk üteme is elegendő az adott banknak.

Az Ügyvezető(k) személye

Nagyon fontos személyes tényező a cégekkel kapcsolatban az ügyvezető(k) személye, hiszen egy gazdasági társaság önmagában kevésbé kézzel fogható, mint egy hús vér ember. Ügyeljünk tehát arra, hogy cégünk múltjában ne legyenek gyakori ügyvezető váltások, sem pedig cégcserék vagy bedőlt cégek, hiszen ezek mindegyike csökkenti a banki bizalmat felénk. Bizonyos esetekben pedig a bankok az adott hiteltípushoz az ügyvezető(k) személyes garanciáját és kezességvállalását is előírhatják, amelyhez feltétlenül szükséges a rendezett pénzügyi és adózási helyzet.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra
 • Vállalkozói hitelkalkulátor
 • A vállalkozói hitelek fajtái


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu