Vállalkozói hitellel:

Eszközt vagy ingatlanokat lízingelhet!
Rullírozó folyószámla hitelhez juthat!
Nagy összegű beruházásba kezdhet!
Beindíthatja vállalkozása fejlődését!
Forgóeszközt, készletet vásárolhat!


Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A vállalkozói hitelek fajtái

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Amennyiben eljött az a pillanat cégünk vagy vállalkozásunk életében, hogy a fejlődés már saját erőből nem valósítható meg, akkor a vállalkozói hitel egy megfelelő alternatíva lehet a tőkebevonásra. A céges hitelek azonban sokfélék így a közöttük való tájékozódás sem minden esetben egyszerű. A tisztánlátás kedvéért, így nézzük meg most, hogy melyek azok a főbb vállalkozói hitelfajták, amelyeket ma Magyarországon igénybe vehetünk

Folyószámla hitel

A folyószámlahitel a legegyszerűbben igényelhető vállalkozói hitel, amely ráadásul szinte megkötés nélkül bármire szabadon elkölthető. A folyószámlahiteleket az árbevétel 10-30%-áig adják a bankok és igényelhetőek rullírozó, azaz visszatölthető formában is, ezáltal a visszafizetés után többször is lehívhatóak. A vállalati folyószámlahitelek jellemzően éven belüli lejáratúak így kiválóan alkalmasak az átmeneti fizetési nehézségek leküzdésére és az állandó pénzügyi csúszásokból adódó problémák áthidalására.

Széchenyi kártya

A Széchenyi kártya egy államilag támogatott vállalati folyószámla hitelkeret, amely már a magyar vállalkozók kedvencévé vált. Igénylése ugyanis rendkívül egyszerű, kamatozása igen kedvező és a jegybanki alapkamathoz van kötve, ráadásul egyenlege a visszatöltés után többször is lehívható. A Széchenyi kártya 1-25 millió forintos összegben igényelhető az árbevételtől függően, és akár 2 éves rendelkezésre állással is kérhető. Javasolt mindenféle olyan kiadásra, amely rövidtávon merül fel a cég életében és jellemzően a bevételek csúszása miatt jelent akadályt a finanszírozása

Vállalkozói lízing

Eszközöket, gépeket és járműveket egy vállalkozónak a legcélszerűbb lízingelni, vagy tartósan bérelni, hiszen ebben az esetben a havi lízingdíj költségként elszámolható, illetve akár bérbe is tovább adható. Lízing esetén az eszköz vagy ingatlan tulajdonjogát nem szerezzük meg pusztán a használatáért fizetünk. A lízing a legtöbb esetben közepes lejáratú (3-7 év) konstrukció és mint minden más hitelnél, bírálatakor a legfontosabb szempont a cég árbevétele.

Projekthitel / Beruházási hitel

Nagyobb volumenű illetve hosszabb távon megtérülő beruházások esetében, nem mindig van keret a teljes beruházás lebonyolításához, ám ilyen esetekre nyújtanak segítséget a projekt- és beruházási hitelek. Ezeknél a hosszú távú finanszírozási formáknál ugyanis elsősorban a projekt jövőbeni megtérülése és profittermelő képessége a fedezet, amelyet korrekt üzleti tervvel szükséges alátámasztani. A projekt lehet egy nagyobb beruházás, de akár tartós eszköz vagy ingatlanvásárlás is. A projekthitelek a legtöbb esetben speciális visszafizetésűek is lehetnek, így megoldható akár a negyedévenkénti hiteltörlesztés is.

Mikro pályázattal kombinált hitel

Napjainkban nagyon népszerűek a pályázattal kombinált hitelek, amelyeket jellemzően ingatlanvásárlásra lehet fordítani. Ezek lényege, hogy egy minimális önerő mellett van lehetőségünk egy nagyobb összegű vissza nem térítendő összegre is pályázni és csak a maradék kisebb részt kell hitelből megvalósítanunk. A mikropályázati kombi hitelekre szánt uniós pénz, a népszerűségnek köszönhetően a fővárosban 2012-ben hamar el is fogyott, de a környező részeken van még aktív forrás a cégek számára!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Vállalkozói hitelkalkulátor
 • A vállalkozói hitelek feltételei
 • Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  A vállalkozói hitelek fajtái

  imre janos
  azt szeretnem megkerdezni ha veszek egy ceget mennyi ideig kell a nevemen lenni hogy hitelt lehessen ra intezni
  Tisztelt Imre János Úr!
  A bankok nem nagyon szeretik a túl gyakori ügyvezető / tulajdonos cseréket, de amennyiben az a cég pénzügyileg és jogilag rendben van, akkor akár már a vásárlás után 1 évvel a finanszírozása is lehetséges!
  2012.11.26.

  Deák Ferenc István

  A vállalkozói hitelek fajtái

  Kővágóné K. Kitti
  Tisztelt Deák Ferenc! Egy olyan kérdésem lenne hogy kezdő vállalkozás is igényelhetne hitelt? 1 millió forintra lenne szükségem, de lényeg az hogy egy már nagyon régóta sikeresen működő üzletet szeretnék átvenni!
  Tisztelt Kővágóné K. Kitti!
  Amennyiben működő céget  / vállalkozást szeretne vásárolni a bank felé első sorban azt kell igazolni, hogy az  vállalkozás valóban profitot hoz. Amennyiben ez érdemben is megtörténik, a bank a következő lépésben azt szeretné tudni, hogy a hitel miből lesz visszafizetve. Kezdő vállalkozásnak már néhány hónapos nyereséges működéstől és / vagy ingatlanfedezet bevonása mellett is vannak lehetőségei, de még meg nem alapított 0-ás kft. nem kaphat ilyen célra hitelt.
  2012.10.08.

  Deák Ferenc István

  A vállalkozói hitelek fajtái

  Szaszkó József
  Tisztelt Deák Úr! Érdeklődnék hogy vállalkozás (jelen estben szállítmányozás) beindításához is van lehetőség kölcsönre? A munkák már adottak lennének, a hitel lenne a vállalat előtőkéje mivel a munka elvégzését követően maximum 30 nap a kifizetés. Köszönöm válaszát, Üdvözlettel Szaszkó József!
  Tisztelt Szaszkó József Úr!
  0-ról induló cégek esetében sajnos szűkösek a lehetőségek a jelenlegi piaci körülmények között, de ebben az esetben a pályázatok között lenne érdemes körbenézni, vagy esetleg egy alternatívát képezhet a jelzálog alapú hitel is!
  2012.07.30.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu