Vállalkozói hitellel:

Eszközt vagy ingatlanokat lízingelhet.
Rullírozó folyószámla hitelhez juthat.
Nagy összegű beruházásba kezdhet.
Beindíthatja vállalkozása fejlődését.
Forgóeszközt, készletet vásárolhat.


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A vállalkozói hitelek fajtái

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Amennyiben eljött az a pillanat cégünk vagy vállalkozásunk életében, hogy a fejlődés már saját erőből nem valósítható meg, akkor a vállalkozói hitel egy megfelelő alternatíva lehet a tőkebevonásra. A céges hitelek azonban sokfélék így a közöttük való tájékozódás sem minden esetben egyszerű. A tisztánlátás kedvéért, így nézzük meg most, hogy melyek azok a főbb vállalkozói hitelfajták, amelyeket ma Magyarországon igénybe vehetünk

Folyószámla hitel

A folyószámlahitel a legegyszerűbben igényelhető vállalkozói hitel, amely ráadásul szinte megkötés nélkül bármire szabadon elkölthető. A folyószámlahiteleket az árbevétel 10-30%-áig adják a bankok és igényelhetőek rullírozó, azaz visszatölthető formában is, ezáltal a visszafizetés után többször is lehívhatóak. A vállalati folyószámlahitelek jellemzően éven belüli lejáratúak így kiválóan alkalmasak az átmeneti fizetési nehézségek leküzdésére és az állandó pénzügyi csúszásokból adódó problémák áthidalására.

Széchenyi kártya

A Széchenyi kártya egy államilag támogatott vállalati folyószámla hitelkeret, amely már a magyar vállalkozók kedvencévé vált. Igénylése ugyanis rendkívül egyszerű, kamatozása igen kedvező és a jegybanki alapkamathoz van kötve, ráadásul egyenlege a visszatöltés után többször is lehívható. A Széchenyi kártya 1-25 millió forintos összegben igényelhető az árbevételtől függően, és akár 2 éves rendelkezésre állással is kérhető. Javasolt mindenféle olyan kiadásra, amely rövidtávon merül fel a cég életében és jellemzően a bevételek csúszása miatt jelent akadályt a finanszírozása

Vállalkozói lízing

Eszközöket, gépeket és járműveket egy vállalkozónak a legcélszerűbb lízingelni, vagy tartósan bérelni, hiszen ebben az esetben a havi lízingdíj költségként elszámolható, illetve akár bérbe is tovább adható. Lízing esetén az eszköz vagy ingatlan tulajdonjogát nem szerezzük meg pusztán a használatáért fizetünk. A lízing a legtöbb esetben közepes lejáratú (3-7 év) konstrukció és mint minden más hitelnél, bírálatakor a legfontosabb szempont a cég árbevétele.

Projekthitel / Beruházási hitel

Nagyobb volumenű illetve hosszabb távon megtérülő beruházások esetében, nem mindig van keret a teljes beruházás lebonyolításához, ám ilyen esetekre nyújtanak segítséget a projekt- és beruházási hitelek. Ezeknél a hosszú távú finanszírozási formáknál ugyanis elsősorban a projekt jövőbeni megtérülése és profittermelő képessége a fedezet, amelyet korrekt üzleti tervvel szükséges alátámasztani. A projekt lehet egy nagyobb beruházás, de akár tartós eszköz vagy ingatlanvásárlás is. A projekthitelek a legtöbb esetben speciális visszafizetésűek is lehetnek, így megoldható akár a negyedévenkénti hiteltörlesztés is.

Mikro pályázattal kombinált hitel

Napjainkban nagyon népszerűek a pályázattal kombinált hitelek, amelyeket jellemzően ingatlanvásárlásra lehet fordítani. Ezek lényege, hogy egy minimális önerő mellett van lehetőségünk egy nagyobb összegű vissza nem térítendő összegre is pályázni és csak a maradék kisebb részt kell hitelből megvalósítanunk. A mikropályázati kombi hitelekre szánt uniós pénz, a népszerűségnek köszönhetően a fővárosban 2012-ben hamar el is fogyott, de a környező részeken van még aktív forrás a cégek számára!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra
 • A vállalkozói hitelek feltételei
 • Vállalkozói hitelkalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  A vállalkozói hitelek fajtái

  imre janos
  azt szeretnem megkerdezni ha veszek egy ceget mennyi ideig kell a nevemen lenni hogy hitelt lehessen ra intezni
  Tisztelt Imre János Úr!
  A bankok nem nagyon szeretik a túl gyakori ügyvezető / tulajdonos cseréket, de amennyiben az a cég pénzügyileg és jogilag rendben van, akkor akár már a vásárlás után 1 évvel a finanszírozása is lehetséges!
  2012.11.26.

  Deák Ferenc István

  A vállalkozói hitelek fajtái

  Kővágóné K. Kitti
  Tisztelt Deák Ferenc! Egy olyan kérdésem lenne hogy kezdő vállalkozás is igényelhetne hitelt? 1 millió forintra lenne szükségem, de lényeg az hogy egy már nagyon régóta sikeresen működő üzletet szeretnék átvenni!
  Tisztelt Kővágóné K. Kitti!
  Amennyiben működő céget  / vállalkozást szeretne vásárolni a bank felé első sorban azt kell igazolni, hogy az  vállalkozás valóban profitot hoz. Amennyiben ez érdemben is megtörténik, a bank a következő lépésben azt szeretné tudni, hogy a hitel miből lesz visszafizetve. Kezdő vállalkozásnak már néhány hónapos nyereséges működéstől és / vagy ingatlanfedezet bevonása mellett is vannak lehetőségei, de még meg nem alapított 0-ás kft. nem kaphat ilyen célra hitelt.
  2012.10.08.

  Deák Ferenc István

  A vállalkozói hitelek fajtái

  Szaszkó József
  Tisztelt Deák Úr! Érdeklődnék hogy vállalkozás (jelen estben szállítmányozás) beindításához is van lehetőség kölcsönre? A munkák már adottak lennének, a hitel lenne a vállalat előtőkéje mivel a munka elvégzését követően maximum 30 nap a kifizetés. Köszönöm válaszát, Üdvözlettel Szaszkó József!
  Tisztelt Szaszkó József Úr!
  0-ról induló cégek esetében sajnos szűkösek a lehetőségek a jelenlegi piaci körülmények között, de ebben az esetben a pályázatok között lenne érdemes körbenézni, vagy esetleg egy alternatívát képezhet a jelzálog alapú hitel is!
  2012.07.30.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu