Vállalkozói hitellel:

Eszközt vagy ingatlanokat lízingelhet.
Rullírozó folyószámla hitelhez juthat.
Nagy összegű beruházásba kezdhet.
Beindíthatja vállalkozása fejlődését.
Forgóeszközt, készletet vásárolhat.


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

Utolsó módosítás: 2012.05.30.

Amennyiben cégként vagy egyéni vállalkozóként ingatlant szeretnénk vásárolni többféleképpen is megtehetjük. Fontos azonban tudni, hogy 2012-ben a válság hatására a céges ingatlanvásárlási konstrukciók jelentősen megszigorodtak, így az elvárt saját erő nagysága és a szükséges igazolható bevételi szint is lényegesen több lett, mint a válság előtt volt. Vállalati ingatlanhitelhez jutni így nem könnyű, de egy jó céggel és egy megfelelően szakképzett tanácsadó által összeállított hitelkérelemmel az esélyeinket a maximálisra növelhetjük!

Mikrohitel plusz – Pályázattal kombinált vállalkozói hitel

A pályázattal kombinált hitel igénylésén minden nem budapesti és legfeljebb 9 fős mikro vállalkozás indulhat, aki a pályázati feltételeknek pontosan megfelel. A pályázat 10% önerő igazolása mellett egy 45%-os vissza nem térítendő uniós támogatásból és egy 45%-os kedvezményes hitelrészből tevődik össze. A támogatott hitel 8% körüli kamat mellett és legfeljebb 10 éves futamidőre vehető igénybe, amennyiben a banki feltételeknek is megfelel a cég. A támogatás összege legfeljebb 10, a hitel összege pedig legfeljebb 20 millió forint lehet és az összeg fordítható üzleti ingatlan vásárlására, fejlesztésére sőt építésére is!

Vállalati ingatlanlízing

A lízing vagy az egyik ismertebb formáján a tartós bérlés speciális tulajdonsága a hitellel szemben, hogy a kiszemelt ingatlan a lízing futamideje alatt nem kerül a tulajdonunkba, és e lejáratkor is kijelölhetjük, hogy kinek szánjuk a tulajdonjogot. A vállalati lízing esetében az elvárt önerő általában 20% körül mozog, amelytől a bankok az ügylettől függően eltérhetnek. A lízingelendő ingatlan tehát tulajdonképpen a lízingbevevő cégtől mi csak béreljük, így viszont a havi lízingdíjat a mérlegünkben költségként szerepeltethetjük. Érdemes a lízinget olyan üzleti ingatlanok, gyára, raktárak és irodák esetében igénybe venni amelyet véglegesen nem szeretnénk megszerezni, csak egy ideig tartunk igényt a használatára.

Ingatlan vásárlás jelzáloghitellel

Jelzáloghitelt nem csak magánszemélyként, de egyéni vállalkozóként és cégként is felvehetünk, ha így könnyebb igazolnunk a szükséges jövedelmet, vagy ha a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó ingatlant szeretnénk venni. A fedezet ebben az esetben is a megvásárolni kívánt ingatlan lesz, amely esetén legalább 25%, de a tapasztalatok szerint inkább 30-50% önerőt várnak el a magyar bankok. Pót ingatlan fedezet bevonásával ez az arány természetesen csökkenthető, de alaposan gondoljuk meg, hogy az adott ingatlanban érdemes-e tulajdonjogot is szerezni, mert ha csak használni szeretnénk, akkor az ingatlanlízinggel jobban járunk!

Projekthitel / Beruházási hitel

Projekt- vagy beruházási hitel keretein belül is vásárolhatunk, fejleszthetünk vagy építhetünk céges ingatlant, a finanszírozási forrást 2012-ben azonban jellemzően csak forint alapon igényelhetjük. A projektet végző cégnek a legtöbb esetben teljesen különállónak kell lennie az anyacégtől és minden esetben szükséges egy 30% körüli önerő igazolása is. A hitel lejárata hosszú, akár 15 éves is lehet amelyben esetenként türelmi idő is beiktatható. A projekthitelek lehetnek egészen nagy összegűek is, így ez a fajta konstrukció alkalmas akár irodaházak, szállodák vagy raktárak finanszírozására is.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A vállalkozói hitelek fajtái
 • Vállalkozói hitelkalkulátor
 • A vállalkozói hitelek feltételei


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

  Sándor
  Tisztelt Uram! Kb 11millios(max) ingatlant szeretnék venni és érdeklődnék kb mennyi lenne a tőrlesztő és a futamidő 10év, max úgye 45%-os állami (unios) támogatással. Előre is köszönöm.
  Kedves Sándor!
  Vállalkozói hitelek várható törlesztőjének számításához ennél jóval több adatra van szükségünk. Kérjük töltse ki rövid ajánlatkérőnket így mi is több információval tudunk Önnek szolgálni!
  2013.03.26.

  Deák Ferenc István

  Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

  Kósa-Peck Adrienn
  Üdvözlöm! Szeretném kérdezni, hogy tulajdonomban van egy külterületen lévő gazdasági épület amit szeretnék bővíteni. Érdeklődni szeretnék, hogy építési hitelt kaphatnék-e rá?
  Tisztelt Kósa-Peck Adrienn!
  Kevés bank "szereti" a gazdasági épületet, pláne azt amely külterületen van. Több információra lenne szükségem, hogy biztosan tudjak válaszolni Önnek. Kérem ehhez töltse ki ajánlatkérőnket, hogy a részletek tudatában pontos választ tudjak adni Önnek!
  2013.02.26.

  Deák Ferenc István

  Vállalkozói hitel ingatlan vásárlásra

  Krisztina
  Tisztelt Deák Úr! Az alábbiakban felvázolnám jelenlegi problémámat, ennek megoldásában lenne szükségem szakértő segítségre. Jelenleg kft.-ként egy vegyesboltot üzemeltetünk egy bérelt ingatlanban, mely minősítése szerint irodaház. Az épület és kft. egy tulajdonrészének megvásárlásához lenne szükségünk készpénzre. A cég tulajdonrészét és az ingatlant is jelenleg kívülálló személyek vásárolnák meg. Ők lennének a hitel felvevői. Fedezetként a megvásárolandó ingatlant szeretnénk felajánlani és további ingatlan bevonására is van lehetőség. Látnak-e megoldási lehetőséget ebben a helyzetben? Várom válaszát, köszönettel: Krisztina
  Kedves Krisztina!
  Tulajdonrész vásárlás esetén nem elég az ingatlant megvizsgálni, de azt is tudni kell, hogy a magánszemélyek, cégek milyen jövedelmet tudnak felmutatni továbbá milyen pénzügyi múlttal rendelkeznek. A kérdés tehát összetett, amelynek megválaszolásához további adatokra is szükségem lenne. Kérem töltse ki rövid ajánlatkérőnket, hogy pontosan megismerhessük a feltételeket!
  2012.11.28.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu